Protracer på US Masters

Protracer har ju börjat göra stora insteg på marknaden för driving ranges, men vi tjänar fortfarande mest pengar på våra TV-sändningar (att dessa dessutom är riktig bra marknadsföring för våra driving range-kunder är så klart inte heller att förakta…) och denna vecka njuter vi av en verklig juvel i kronan: US Masters på Augusta. Tyvärr för svenska TV-tittare är vår kund Sky Sports, och vi syns inte i den svenska sändningen då den produceras av CBS och är deras “international feed”. Om ni undrar varför man då och då gör ett uppehåll i sändningen och visar en sydafrikan som ligger 15 slag efter täten missa en putt från i förmiddag, så är det just därför – alla utländska TV-bolag vill visa åtminstone något slag från “sina” landsmän för sina landsmän.

Vanlig TV har verkligen svårt att visa verkligheten. För er som tror att utslaget på Augustas 10 är enkelt, man bara slår fram bollen så rullar den nerför backen: man måste kunna skruva bollen ordentligt (Tiger Woods från förra året)

Jag var själv där för vårt första Masters, år 2008, och fick då gå innanför repen. Det är verkligen en annan värld. Färgerna, publiken, de enorma tallarna – det till och med låter annorlunda när spelarna träffar bollen. Och det faktum att medlemmarna faktiskt är volontärer under tävlingen är lite coolt, det är ändå rätt gamla herrar (de första kvinnliga medlemmarna togs in förra året) som har mycket pengar på banken men de står ändå och delar ut peggar och håller ordning på publik. Jag stod och småpratade med en trevlig herre som var domare på 12:an (jag skötte kameran på 13:e tee, som ligger bara några steg från 12:ans green – ännu en cool grej, nästa tee ligger alltid nära förra greenen) som småskojade om att ja, Augusta var fin, det var den näst mest bildsköna bana han var medlem i!

Jag kommer också ihåg att jag var nervös och väldigt fokuserad på uppgiften. Vi hade bara gjort en handfull tävlingar tidigare och det var förstås enormt viktigt att vi inte gjorde bort oss. Så själva tävlingen kommer jag inte ihåg så mycket av, förutom att Trevor Immelman vann trots att han slog i vattnet på 16 – det var ett slag vi trackade!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *