Kort om mig

Det var en gång…

Jag föddes i Stockholm 1971, och hade en uppväxt som präglades av inlärning och att prova på nya saker. Det var inte alla saker som man släpades med på som man uppskattade då, och inte ens nu som vuxen – men jag fick förutom en del livslånga fritidsintressen insikt om två viktiga saker.

Allt är svårt och obegripligt i början. Men det spelar ingen roll, för man kan lära sig, man kan förstå, man kan tränga igenom det obegripliga – det obegripliga är flyktigt och temporärt.

Dessutom har jag en förmåga att klara av saker jag förvånas över att jag kan. Man kan kalla det en förmåga att prestera, men jag föredrar att se det som att jag har lärt mig att bortse från den ursprungliga känslan av att “det här är jobbigt”, “jag är trött i benen”, “jag tror att det här jobbet inte kommer stimulera mig” och i stället sätta igång. Göra. En. Liten. Bit. I. Taget.

Eftersom den här sajten är till för att underlätta för mig och kunder att hitta varandra, tänkte jag att det kunde vara relevant information. Jag är annars relativt blygsam och föredrar att låta resultat prata för mig i stället för mig själv.

… en kille som blev chef

Många, märkligt nog de flesta, av mina yrkesroller, har inneburit någon form av chefsansvar, och det är uteslutande som chef eller coach jag har fått uppdrag i olika former av konsultroller. Så det verkar rimligt att jag svara lite på frågan “hur är du som chef?”

Som chef är jag en hel del som jag är som person, vilket är en av mina grundläggande teser för ledarskap: var dig själv. Det finns olika typer av chefer, och det bästa är att vara den chefstyp som är mest naturlig för den personlighetstyp du är. Det vill säga att jag är:

  • Analytisk
  • Föredrar att låta någon annan ta äran av framgångar
  • Lyssnar på så många åsikter som möjligt
  • Bra på att delegera
  • Föredrar att nå konsensus – men har förmågan att dra streck i debatten och fatta beslut om det krävs. Ibland är det bättre att fatta ett icke perfekt beslut, än att inte fatta beslut alls
  • Van vid att förankra beslut både uppåt och nedåt i organisationen