Framgångsrik mässa

Jag skrev tidigare om Protracers äventyr på mässan i Orlando, och nu när alla landat tänkte jag sammanfatta lite av mitt intryck. Jag har stått på rätt många mässor hittills i mitt liv, och lär väl stå på många till – men sällan eller aldrig har jag sett så omedelbara resultat som på denna! Normalt har man som ambition att få ett visst antal leads, i bästa fall kvalificerade och om man är verkligt lyckosam skarpa möten med beslutsfattare bokade. Dessutom är det förstås bra att varumärket syns lite grann.

Från denna mässa fick vi följande resultat:

  • Filminlägg på förstasidan på Golf.se
  • Reportage i en av världens största golftidningar, Golf Digest
  • Flera direkt beställningar av systemet från kunder i USA!
  • Dessutom flera leads, gjorde många bra demos, och fick vår amerikanska partners säljare att få upp intresset av produkten – den här sista punkten är vad man i “normala” fall kan vänta sig av en mässa, här sammanfattar jag det i slutet av en punktlista…

Att få beställningar på plats i montern har jag egentligen bara varit med om när jag värvat medlemmar till fackförbund, och då var det gratis…! Så det känns verkligen som om Protracer har något på gång med vårt erbjudande om att tracka alla slag med längd och riktning, till träningsanläggningar. Världsmarknaden för att slå bollar på driving range är över 1 miljard USD, och växande särskilt i Asien – där de flesta golfare kanske aldrig kommer ut på en traditionell golfbana utan “bara” slår bollar från en matta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *